Rakkautta ja räkänokkia

WP_20131101_001 WP_20131101_003 WP_20131101_004 WP_20131101_008Mahtava päivä Pitumarcassa! Tapasimme päiväkodin lapsia, jotka oli roudattu sinne kansallisena vapaapäivänä esittelemään meille leikkejään. Näissä kaikissa hankkeissa on kunta ja WV tehnyt yhteistyötä ja pystynneet siten tarjoamaan varhaiskasvatukseen tiloja ja välineitä.
Vierailimme kolmessa ryhmässä, jossa kaikissa luovutettiin puheiden kera meille kukkaset. Saimme paljon hellyyttä ja kosteita suukkoja osaksemme. Osa kosteudesta oli siinä lasten nenän kohdalla. Osa kosteudesta oli meidän vierailijoiden silmäkulmissa. Ihania lapsia.
Päiväkodista meidät kiidätettiin tapaamaan nuorisoryhmää. Tapaaminen oli kivasti järjestetty Machupitumarcan luokse. Inkojen aikainen kaupunki vuorella, josta näkee molemmille puolille laaksoon. Sanovat sen olevan jopa aikaisemmalta ajalta kuin Machu Picchu.
Sykähdyttävät maisemat ympäröivät meidät kun kuuntelimme nuorten kysymyksiä Suomesta. Kysyimme heiltä tulevaisuuden suunnitelmia, noin 70% halusi tulla insinööriksi. Tunteekohan ne ketään insinöörejä?;-)
Nuoret kysyivät meiltä suomalaisesta luonnosta ja elinkeinoista, elämistä ja ruoista. He kysyivät myös, että miksi Eurooppa on pärjännyt niin paljon paremmin, kuin muut maanosat. Nuorisokerhoissa harjoitellaan viestintää, yhteistyötä ja johtamista ja kyllä sen huomasi, niin olivat rohkeita ja fiksuja.
Sitten vierailimme kahdessa marsulassa, jotka olivat yläasteikäisten lasten projekteja. Kasvattivat siis marsuja myyntiin ja syötäväksi. Lisäksi heillä oli samassa yhteydessä ruohon tehokasvatustorni, jolla saivat marsuille tarpeeksi ruokaa. Tässä oli taustalla nuorten yrittäjyyteen kannustaminen, sillä 120 oppilaasta vain 20 pääsee jatko-opiskelemaan. Lopuille pitäisi tarjota mielekkäitä vaihtoehtoja, kaivokset houkuttelevat kuulemma nuoria palvelukseensa ja se on helppo vaihtoehto (ja prostituutio ym) Toinen nuorten yrittäjyyteen kannustava projekti, joka meille eriteltiin, oli maitotuotteiden jalostus vanukkaiksi, jäätelöksi ja jugurteiksi.
Huomenna alkaa turismiosuus, lähtö Machu Picchulle on klo 4 aamulla, paluu klo 23 tinoilla. Sunnuntai-aamuna alkaa matka kotiin Cusco-Lima-Amsterdam-Hki reittiä. Odotteluineen yli 30 tunnin matka, enpä viitsi edes laskea. Pitää vaan laittaa ajantaju pois päältä ja astua virtaan.

Yksi ajatus artikkelista “Rakkautta ja räkänokkia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s