Kuudestoista: Myyjät on vaan niin ihanii

Kuten aikaisemmin olen kertonut, olen suurimman osan työelämässäni tehnyt töitä myynnin parissa. Seuraavassa aion listanomaisesti perustella, miksi myyntitehtävät on tärkeitä myös järjestömaailmassa ja miksi myyntihenkisyys on tärkeää, oli tehtävä mikä tahansa. Jos sitä ei itsellä ole, suosittelen etsimään kaverin, joka pystyy tukemaan asiassa ystävällisesti yksinkertaistaen.

 Mielestäni myynnin tehtäviä tulee arvostaa ja kunnioittaa seuraavista syistä:

Myyjä seuraa maailman asioita. Myyjä on kiinnostunut ja utelias. Myyjää kiinnostavat ihmiset ja heidän ajatukset, tarpeet ja toiveet, ongelmat ja unelmat. Myyjä haluaa ratkaista asioita ja tuottaa iloa ja arvoa. Myyjä saa siitä itse iloa ja arvoa.

Myyjä ymmärtää, että tarvitsee apua. Siksi myyjä kerää ympärilleen tiimin, joka puhaltaa yhteiseen hiileen ja haluaa saada yhteistä hyvää aikaiseksi, vaikka itsekin hyötyvät siitä.

Myyjä asettaa tavoitteita ja työskentelee niitä kohden. Myyjää ei haittaa vaikka tavoitteisiin ei heti pääse tai matkalla tulee ongelmia. Myyjä miettii vaihtoehtoisia ratkaisuja. Myyjä saa paljon torjuntaa osakseen ja se saa myyjän yrittämään uudelleen ja fiksummin. Myyjä suunnittelee, analysoi ja tekee toimintasuunnitelmia. Hän miettii omaa viestiänsä, sen laatua ja kenelle sen voisi kertoa. Myyjä tietää, että joskus täytyy kuvata asia useaan otteeseen, eri näkökulmista, jotta tulee ymmärretyksi.

Myyjä kuuntelee ja on läsnä. Myyjän täytyy ymmärtää ja sisäistää kunnolla asiakkaansa todellisuus. Myyjä osaa sitten kiteyttää ongelman ja tarjota yksinkertaisen ratkaisun. Myyjä osaa yksinkertaistaa selkeäksi monimutkaisiakin asioita.

Hyvän myyjän tuntee siitä, että myyjä on päässyt tavoitteisiin. Myyjä ei pysty narraamaan, että olisi hyvä, jos ei ole tehnyt sitä mitä on luvannut. Myyjällä on selkeät mittarit ja tavoitteet. Myyjä tietää, että asiakkaita pitää tavata usein ja myyjä osaa suunnitella kalenterinsa niin, että siellä on tarpeeksi oikeanlaista tavoitteisiin johtavaa tekemistä. Myyjä toimii niin, että hän kylvää ajoissa, jotta pääsee myöhemmin niittämään.

Myyjä osaa viestiä asiansa erilaisille ihmisille eri tavoin. Myyjä ymmärtää, mikä ihmistä motivoi ja mitä ihminen tavoittelee.

Hyvä myyjä on miellyttävä ja jämäkkä. Häntä tapaa mielellään, koska hän tuo aina jotain uutta ajateltavaa tai ratkaisee jonkun ongelman. Myyjälle maksaa mielellään, koska kokee sen tuovan itselleen hyvää takaisin.

Myyjä osaa ennustaa, koska myyjä tunnistaa ajan merkkejä. Myyjä on systemaattinen ja hän osaa käyttää järjestelmiä tehdäkseen itselleen ja muille näkyväksi sen, mitä tavoittelee ja milloin aikoo sen saavuttaa.

Myyjää ei haittaa paine. Hän on tottunut tiukkoihin aikatauluihin ja viime hetken vaikeuksiin. Myyjä on varautunut niihin etukäteen, sillä hänellä on aina suunnitelma B takataskussa. Myyjä osaa ottaa turpaan ja nousta nopeasti ylös.

Myyjä osaa juhlia saavutuksia ja riemuita menestyksestä. Myyjä tekee sen asiakkaan kanssa ja vielä joskus ihan oman porukankin kanssa. Myyjä osaa palkita muita hyvästä työstä, koska myyjä haluaa, että he tekevät sitä samaa vielä tulevaisuudessa.

Myyjän mielestä kaikki liittyy kaikkeen ja kaikki tarvitsee kaikkia. Myyjä haluaa saada kaikki työskentelemään samaan suuntaan.

Myyjä osaa neuvotella ja tehdä strategioita. Myyjä on hankkinut koulutusta ja valmennusta neuvottelutaitoihin ja on treenannut kameran edessä omaa esiintymistään ja argumentointiaan. Myyjä ottaa palautetta mielellään vastaan, sillä se tekee hänestä paremman myyjän. Myyjä yrittää päästä irti maneereistaan ja kommunikoida selkeästi.

Myyjä keksii kyllä keinot. Pandemiat ja muut työntää kapuloita rattaisiin, mutta myyjä miettii muita tapoja tuottaa arvoa ja ratkaisee asioita.

Myyjä uskaltaa ottaa riskiä ja uskoo itseensä ja tiimiinsä niin, että suostuu 50/50 palkkarakenteeseen. Myyjän tavoitteena on ansaita enemmän kuin tavoitepalkka. Kun hän ylittää sen, saa hän siitä palkinnon ja sekin saa hänet yrittämään enemmän.

Myyjä ei jää turhiin detaljeihin jumiin, eikä jää hinkaamaan sellaisia yksityiskohtia, jotka eivät tuota arvoa. Myyjällä ei ole varaa tehdä ylilaatua väärissä kohdissa, koska silloin hän ei pääsisi tuloksiin.

Myyjä on sinnikäs ja iloinen Hän on optimisti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s