Puppelin muistolle

WP_20131031_016Ollaan nyt Cuscossa 3400 metrin korkeudessa, tänään on vähän sellainen apuva-mies olo, happi loppuu…Eilen ehdimme jo osallistua Finnpartnershipin ja suurlähettilään järjestämään seminaariin. yleisö taisinolla toistasataa ja suomi kiinnosti kovasti. meikä osallistui brändi-paneeliin keskustelijana. illalla satoi kovasti ja osallistuimme suurlähettilään drinksuille upeassa historiallisessa rakennuksessa. juttelin siellä pitkään erään vanhemman miehen kanssa, jonka äiti oli 1937 alkanut tutkia perulaista käsityökulttuuria. mies kertoi perulaisesta suhtautujisenta neulontaan ja kudontaan. se on meditatiivista ja jokaisella kuviolla on merkityksiä. esim koukeroinen aalto, jossa on ympyröitä, kuvaa jokea, ympyrät ovet silmiä. joki kuvaa elämää ja sen vaihteluja, turbulensseja. silmien tehtävänä on taas muistuttaa, että silloin kun on kaikista myrskyisintä, pitäisi muistaa pitää silmät auki ja nähdä kaikki mahdolliwuudet.
tänään saimme wv:n toimistolla briiffin niistä aluekehitysohjelmista, joissa aiomme vierailla torstaina ja perjantaina. sitten vierailimme tapaamaan niitä käsityöläisnaisia, jotka olivat tehneet prototyypit paolan uuteen mallistoon.
wv: tavoitteena on täällä, että lapsia kohdeltaisiin perheissä ja yhteisöissä hyvin, että he osaisivat ymmärtää luettua tekstiä ja ratkaista matemaattisia ongelmia. wv tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa taatakseen jatkuvuuden hankkeille.
työ on konkreettista opettamista ja ohjaamista esim, lasten virikkeelliseen olemiseen, kiintymyksen osoitukseen, viljelyyn, käsityötaitoihin, marsujen kasvatukseen. kansalaistaitoihin ja oikeuksien tiedostamiseen, yhteiskunnassa toimimiseen. Lapsista halutaan muutoksen tekijöitä ja turvallisen, oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen yht kunnan kansalaisia.
ravitsemusta ja hygieniaa opetetaan myös, esim ruoka-aineiden säilyttämistä. ravitsemusvalistuksesta oli jo hyviä mitattavia tuloksia.
mites se puppeli? puppeli oli mun marsu vuosaaressa 70-luvulla. en vain silloin tiennyt, että ne ovat hyvin proteeni-pitoista ravintoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s