Helyt ja riidankylväjät

Asterix ja laakeriseppele ja Asterix ja riidankylväjä ovat mahtavia opuksia. Kaikista Asterix -kirjoista löytyy elämää suurempia opetuksia ja hauskoja kommelluksia, joista löytyy suorat yhtymäkohdat tämän päivän elämään.
Asterix laakeriseppele kertoo tarinan, jossa Asterix ja Obelix menivät orjamarkkinoille ja tarjosivat itseään orjiksi. Tarkoituksena oli päästä lähelle Ceasarin laakeriseppelettä. Kävikin niin, että he tulivat myydyksi kalliilla hinnalla väärään taloon eräälle Roomalaiselle ylimykselle. Virheen huomattuaan Asterix ja Obelix yrittivät saada potkut tekemällä tuhoa ja huonoa jälkeä, mutta isäntä oli niin kiintynyt uusiin ostoksiinsa, olihan se erittäin kallis hankinta, että käänsi aina kaiken Asterixin ja Obelixin eduksi. Jopa pahimmat mokat kääntyivät erikoisuuksiksi ja voitoiksi, koska isäntä halusi niin, hän ei halunnut myöntää virhehankintaansa, ei itselle eikä muille. Toiset orjat tulivat kateellisiksi ja kokivat tulleensa epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi. Vaikka he tekivät erittäin hyvää ja säntillistä työtä, he eivät saaneet siitä tunnustusta. Toiset orjat alkoivat kutsua Asterixia ja Obelixia HELYIKSI.
Näitä Helyjä meillä on vieläkin keskuudessamme.
Asterix ja riidankylväjä on herkullinen tarina siitä, miten Roomalaiset pyrkivät viekkaudella tuhoamaan Gallialaisen kylän. He lähettivät kylään vieraan, joka sanoi portilla, että hänellä on lahja kylän tärkeimmälle miehelle. Aladobix kuullessaan tämän alkoi valmistautua vastaanottamaan lahjaa seremonioin. Laittoi viiksensä asentoon ja nousi kilvelle. Riidankylväjä kuitenkin marssi Aladobixin ohi ja ojensi lahjan Asterixille. Kylä meni sekaisin. Riidankylväjä jatkoi toimintaansa erilaisin tavoin, juoruilemalla, puhumalla pahaa, levittämällä perättömiä huhuja, antamalla kunnian sille, jolle se ei kuulunut ja mitätöimällä muita. Ensimmäistä kertaa Roomalaiset olivat todella lähellä onnistua kylän tuhoamisessa. Kylä vahvistui vasta sitten, kun tajusivat virheensä ja ymmärsivät sopia riitansa.
Sen pituiset ne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s