Ilmainen persoonallisuustesti kertoo: olet loistotyyppi!

Minua hämättiin taas pahemman kerran. FB-sivuillani alkoi viime viikolla näkyä päivittäin linkkejä erääseen tunnettuun persoonallisuustestiin. Ystäväni olivat kerta toisensa jälkeen INNOSTUNEET omista POSITIIVISISTA persoonallisuusarvioistaan ja halusivat JAKAA ne minun ja SATOJEN muiden ystäviensä kanssa. Otsikossa luvattiin kertoa ILMAISEN nettitestin avulla, millainen persoonallisuus MINÄ olen.
Totta kai KLIKKASIN linkkiä. En nähnytkään arviota ystävästäni, vaan minut ohjattiin tekemään oma arvio itsestäni. Klikkailin omat vastaukseni ja sain itseäni miellyttävän persoonallisuusarvion OMASTA ITSESTÄNI. Heti teki mieli jakaa tämä muiden kanssa, mutta sitten muistin, että eihän ne näe minun arviotani, vaan heidät ohjataan taas tekemään testi OMASTA itsestään.
Persoonallisuustesti oli erään Turkulaisen IT-firman sivuilla. Yritys tarjoaa sivustojen tekemistä, verkkokauppa-alustaa, hakukoneoptimointeja jne. Referensseinä oli liuta pieniä yrityksiä. Sivut olivat ammattitaitoisesti tehty, yhteystietojen löytäminen sieltä oli jokseenkin vaikeaa, tein siis muutaman muunkin haun sivustojen taustalla toimivasta yrityksestä. Yrityksen business ei suinkaan ollut tarjota persoonallisuustestejä.
Varmaa on se, että tällä yrityksellä (en aio mainita sitä tässä blogissa) on nyt tieto siitä, että olen käynyt heidän sivuillaan ja klikkaillut vähän sinne ja tänne. Tämän minun läppärin omistaa työnantajani, joten markkinointisoittoja/yhteydenottoja odotellessa…
Muutama huomio viime viikon tapahtumista:
Mikä asia kiinnostaa mahdollisimman monia ihmisiä? Millainen MINÄ todella olen?
Mistä yllätyn iloisesti? POSITIIVISEMMISTA tuloksista, kuin ajattelinkaan (tässä kannattaa huomioida, että testin tulokset perustuu omaan arvioon itsestäsi)
Mistä asioista on kiva kertoa muille? MIELLYTTÄVISTÄ ominaisuuksistani
Mikä on luotettavaa? TESTITULOKSET, varsinkin kun taustalla on kaikkien tuntema persoonallisuusanalyysi
FB:ssä on kiva JAKAA YSTÄVIEN kanssa – lähde on siis luotettava, koska se tulee ystävältä
Mikä merkitsee? KONTAKTIEN määrä ja SUOSITTELIJOIDEN määrä

Näin tämän nykyään menee, markkinoinniksikin kutsuttu toiminta. Salakavalasti verkostojen kautta, asian vierestä, mutta kuitenkin ytimessä. En tuomitse todellakaan kertomuksen yrityksen toimintaa, hehän ovat tarjonneet ihmisille sitä, mitä ne halajavat: yhteistä jakamista ja tietoa itsestään, positiivisia elämyksiä ja yhteisöllisyyttä. Samalla yritys saa erittäin vaivattomasti ja halvalla, nopeasti tietoa ja kontakteja. Sekä tietysti tuhansia käyntejä sivuilleen. Tunnettuutta. Alitajuntaan jäävää tietoa. Seuraavaksi, kun etsin hakukoneoptimointia tai haluan perustaa oman kotisivun, tai minulta kysytään, tiedänkö sellaista palvelua…..

Tämä kampanja toimi sen vuoksi, että meillä kaikilla on perustavaa laatua oleva tarve tulla hyväksytyksi, nähdyksi ja rakastetuksi juuri sellaisina, kuin me olemme. Jopa ihailluksi. Siksi meitä voi viedä kuin ’pässiä narusta’. Ei se mitään haittaa, se on vain hyvä välillä huomata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s