Kenelle pyllistät?

Pidin tällä viikolla etänä luennon Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen myynnin kurssille aiheesta Global account management. Opiskelijoilla oli nasevia kysymyksiä, kuten ’Multimatriisi-ympäristössä työskentelemisen hankaluudesta. Kun on monta ihmistä, joilla on odotuksia sinulle. Kuinka huolehdit siitä, että kaikki vaatimukset tulee katettua?’ Niinpäniin, ei ainoastaan työelämän ongelma.
Toiselle kun kumartaa, niin toiselle pyllistää. Jollekin tulee aina pyllistettyä. Jos haluaa miellyttää kaikkia, ei miellytä ketään. Pitäisi siis olla joku valintakriteeri taustalla, jolla tunnistaa, kenelle aiheuttaa pahan mielen sillä kertaa. Toisinpäin, mikä tavoite on tärkeä? Mitä herraa palvelet? Mikä on suurempi tarkoitus?
Tosta priorisoinnista voisi myöhemmin kirjoittaa lisää. Nyt istun metrossa menossa palaveriin ja käytän tätä Windows Phonen kätevää WordPress appsia.
Tärkeää on siis hyväksyä se, että kaikille ei voi olla mieliksi. Niitä, joille tulee valinnastani mielipaha, voin sitten ’lepytellä’ kertomalla päätökseni taustat ja perusteet ja ehkä vielä kuunnella heille tärkeistä asioista ymmärryksen lisäämiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s